Povijest Gradskog parkinga d.o.o.

Povijest Gradskog parkinga d.o.o.

Gradski parking d.o.o. osnovan je 2001. godine s ciljem uspostave regulacije prometa u mirovanju. Stalnim aktivnostima na pronalaženju novih prostora, proširenju kapaciteta i uređenju novih prostora, Grad

 

Gradski parking d.o.o. upravlja sa preko 1500 parkirnih mjesta, autobusnim kolodvorom i brodskom linijom Brodarica-Krapanj, te prijevoz robe unutar stare gradske jezgre Šibenika.

 

Kupnjom autobusnog kolodvora u lipnju, 2003. god. Gradski parking d.o.o. širi svoju djelatnost, te na taj način osigurava da taj vrijedan strateški objekt i kolodvorska djelatnost ostanu u vlasništvu i pod upravljanjem grada Šibenika.

U 2009. god. uspostavlja se novi Odjel za premještanje vozila, a u suradnji s MUP-om, specijalizirano vozilio, tzv. Pauk vozilo započinje s djelovanjem krajem lipnja 2009.

Od 01. kolovoza 2012. Gradski parking d.o.o. od grada Šibenika preuzima poslove javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj liniji br. 501 Brodarica-Krapanj.

Od 1. rujna 2022. Gradski parking d.o.o. preuzima poslove javnog gradskog prijevoza na teritorijalnom području grada Šibenika!


 
Copyright © 2007 - 2024   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja