Česta pitanja

Česta pitanja

Za korištenje javnih parkirališta s naplatom koristi se dnevna parkirališna karta.

Zaustavljanjem ili parkiranjem vozila na javnom parkiralištu s naplatom vozač, odnosno vlasnik vozila, sklapa s Gradskim parkingom d.o.o. Šibenik ugovor o korištenju javnog parkirališta s naplatom uz korištenje dnevne parkirališne karte.

Dnevna parkirališna karta vrijedi za parkirališnu zonu i za vremensko razdoblje za koju je izdana i vrijedi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom slijedećem danu u kojem se naplaćuje parkiranje.

Naplata dnevne karte obavlja se naplatom naloga za plaćanje dnevne karte preko žiro računa Organizatora parkiranja ili naplatom dnevne karte na blagajni Organizatora parkiranja u roku od osam dana izdavanja iste.

Naplata dnevne karte putem naloga za plaćanje dnevne karte podrazumijeva preuzimanje tiskane dnevne karte naposredno na parkiralištu od osobe ovlaštene za nadzor nad parkiranjem i plaćanje dnevne karte uplatom na žiro-račun Organizatora parkiranja.

Naplata dnevne karte na blagajni Organizatora parkiranja podrazumijeva naplatu dnevne karte na blagajni Organizatora parkiranja, a koja je prethodno preuzeta na parkiralištu ili istodobnu kupnju i preuzimanje tiskane dnevne karte na blagajni Organizatora parkiranja.

Ako korisnik javnog parkirališta s naplatom ne plati dnevnu kartu u roku od osam dana, dužan je, osim iznosa dnevne karte, u daljnjih osam dana, platiti i stvarne troškove te zakonsku zateznu kamatu, na što će ga se u nalogu upozoriti.

Ako korisnik javnog parkirališta s naplatom ne plati u danim rokovima, Organizator parkiranja pokrenut će protiv njega, a u svoje ime i za svoj račun, sudski postupak.

Za korištenje javnih parkirališta s naplatom po povoljnijim uvjetima koristi se jednosatna ili višesatna parkirališna karta uz primjenu vremenski ograničenog trajanja parkiranja.

Satna karta vrijedi za parkirališnu zonu i za vremensko razdoblje za koju je izdana.

Ovisno o parkirnoj zoni u kojoj se nalazite, potrebno je SMS poruku u kojoj se nalazi samo registracija vozila poslati na broj 8220 (0. zona), 8221 (1. zona), 8228 (1.+(plus)) zona ili 8222 (2. zona).

Koliko poruka pošaljete, za toliko sati ste platili naknadu za parkiranje.

Po isteku vremena za koje ste putem mobitela platili naknadu za korištenje parkirališta, na isti mobitel dobit ćete obavijest.

Tada možete na istovjetan način, ako se namjeravate zadržati na parkiralištu i dalje, poslati još jednu poruku, čime produžujete parkirnu kartu za još sat vremena.

Od prodavača/ice tražite parkirnu kartu za parkirnu zonu u kojoj se nalazite. Žute parkirne karte su za II. zonu, a crvene za I. zona.

Naknada za parkiranje na parkiralištu 0. zone naplaćuje se od ponedjeljka do subote u vremenu od 7:00h do 21:00 h.

Naknada za parkiranje na parkiralištima 1., 1.+(plus) i 2. zone naplaćuje se radnim danom od 7:00 h do 21:00 h, a subotom od 7:00 h do 14:00 h.

Na parkiralištu 1.+ (plus) zone maksimalno dozvoljeno vrijeme parkiranja vozila ograničeno je na 120 minuta.

Na parkiralištu 0. zone je maksimalno dozvoljeno vrijeme parkiranja vozila ograničeno na 120 minuta u vremenskom periodu od 01. lipnja do 01. rujna.

U ostalim zonama nema vremenskog ograničenja parkiranja.

Obratite se najbližem kontroloru-naplatničaru ili dođite u naše prostorije koji se nalaze u prizemlju zgrade Autobusnog kolodvora.

Parkirnu kartu možete kupiti na parkirnim automatima, putem SMS-a, kod kontrolora-naplatničara te na nekoliko kioska «Slobodne Dalmacije» u blizini parkirališta.

Kartu morate nabaviti najkasnije 10 minuta po dolasku na parkirno mjesto.

Na kazne koje uspostavi MUP i vozila koja premjesti pauk-služba nemamo nikakvog utjecaja.

Povlaštene mjesečne karte mogu kupiti stanari pojedinih ulica, tj. stanari ispred čijih zgrada ili kuća se nalaze parkirališne površine pod naplatom, a u vlasništvu Grada Šibenika.

Isti ne smiju imati nepodmirenih obveza prema nama.

Povlaštene mjesečne karte za pojedinu ulicu mogu kupiti pravne osobe ispred čijeg sjedišta ili poslovnice se nalaze parkirališne površine pod naplatom, a u vlasništvu Grada Šibenika.

Isti ne smiju imati nepodmirenih obveza prema nama.

Da, mi smo jedini od svih pravnih osoba koje se bave parkirališnim uslugama u Gradu Šibeniku na parkirališnim površinama pod našim upravljanjem označili horizontalnom i vertikalnom signalizacijom određeni broj invalidskih parkirališnih mjesta.

Poseban parking za invalide nalazi se u ulici Slobodana Macure.

Ne. Kad bi mi snosili odgovornost za oštećenje na parkiranim vozilima, onda bi naknada za korištenje parkirališta bila daleko veća.

Sredstva od naplate parkinga najvećim djelom idu na otplatu kredita za zgradu Autobusnog kolodvora koji je 2003. godine po nalogu Grada Šibenika (vlasnika) kupljen od strane Gradskog parkinga d.o.o.

Potrebno je pokušati ponovo ili kartu kupiti na neki od drugih načina.

INFORMACIJE AUTOBUSNOG KOLODVORA

060 368 368

PRIJEVOZ ROBE U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

091 120 1026

Copyright © 2007 - 2024   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja