Predstavljena aplikacija Gradskog parkinga kojom možete kupiti karte ...

  14.11.2022, 12:42h

 

Gradski parking je u petak sa svojim partnerima građanima predstavio aplikaciju putem koje mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica-Krapanj, plaćati parking, dobiti informacije o slobodnim parkirnim mjestima na pojedinim parkiralištima pa čak i rezervirati parkirno mjesto. Aplikacija se besplatno može preuzeti za android sustave putem Google Play servisa te za iOS uređaje s App Storea.

Aplikaciju je za Gradski parking izradio Hrvatski telekom kao jednu od komponenti u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“. Aplikacija služi kao dodatni prodajni i informacijski kanal u javnom gradskom prijevozu s ciljem smanjenja gužve pri kupnji karata na šalterima i kod vozača. Uz kupnju karata za autobusni i brodski prijevoz, aplikacija ima i druge funkcionalnosti kada je u pitanju promet u mirovanju. Pa tako putem mobilnog telefona možete pregledati koliko je slobodnih parkirnih mjesta na rampom reguliranim parkiralištima: Draga, Željeznički kolodvor, Poljana i parkiralište Izgradnja.

Kako kupiti kartu za autobus aplikacijom?

Služenje aplikacijom je dosta jednostavno:

  1. Pronađite i preuzmite aplikaciju s Google Play ili Apple store servisa (upisom ključnih riječi: gradski parking šibenik)
  2. Registrirajte se
  3. Odaberite opciju Autobusni prijevoz (ikona autobusa na osnovnom meniju)
  4. Odaberite zonu kojom putujete
  5. Odaberite opciju plaćanja i kupite kartu

Pri ulasku u vozilo, obavezno skenirajte kod koji ste dobili na mobilnom telefonu.

Na isti način, odabirom drugih opcija možete kupiti i kartu za brodsku liniju 501 Brodarica – Krapanj ili platiti parking.

Uskoro se očekuje povezivanje sa Google Transit servisom kada će aplikacija biti nadograđena sustavom koji će građanima pružati informacije o stvarnoj lokaciji i vremenu dolaska autobusa na stanicu, pregledati sljedeće dolaske po voznom redu kao i podatke o tome kako korištenjem različitih autobusnih linija ili različitim prijevoznim sredstvima doći kamo želite.

I dalje stojimo na raspolaganju  građanima za sva pitanja i informacije putem maila: jgp.sibenik@gradski-parking.hr

Na usluzi građanima.

 

 

autobusnakarta2
file | 11.41 MB
INFORMACIJE AUTOBUSNOG KOLODVORA

060 368 368

PRIJEVOZ ROBE U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

091 120 1026

Obavijesti i informacije

NAJNOVIJE VIJESTI

Copyright © 2007 - 2023   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja