Dijalog o inovacijama i prostorno-prometnim poboljšanjima u ...

  30.04.2024, 10:20h
Dijalog o inovacijama i prostorno-prometnim poboljšanjima u Šibeniku: Dođite i sudjelujte u zajedničkoj razmjeni ideja!

Pozivamo građane Šibenika na javno događanje koje će se održati u petak, 10. svibnja 2024. godine, od 13 do 15 sati u Azimutu (Obala palih omladinaca 2). Želimo čuti vaše mišljenje i prijedloge kako bismo unaprijedili javni gradski prijevoz i urbani prostor.

U Šibeniku se trenutno nalazimo u razdoblju renesanse javnog gradskog prijevoza, težimo pružanju kvalitetne, točne, pouzdane, učinkovite i sigurne usluge koja će poboljšati život građana i posjetitelja. Planiramo brojna poboljšanja, a vaše mišljenje je ključno kako bismo osigurali da nova poboljšanja odgovaraju potrebama svih korisnika.

Ovo događanje pružit će vam priliku da iznesete svoje ideje, primjedbe i prijedloge. Vaše sudjelovanje pomoći će u oblikovanju budućnosti prometa i urbanog prostora u Šibeniku.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Susret započinjemo s nekoliko uvodnih predavanja koja će poslužiti kao temelj za raspravu, nakon čega slijedi razgovor s građanima:

  • Inovacije u gradskoj mobilnosti: Zašto ih trebamo? // Petra Grgasović, REGEA, EIT Urban Mobility RIS Hub Hrvatska
  • Inovacije u javnom prijevozu u Šibeniku // Ivan Kundid, Gradski parking d.o.o.
  • Dijalog i rasprava s građanima o inovacijama u gradskoj mobilnosti i prometno-prostornim poboljšanjima u Šibeniku // moderator Goran Lampelj, ODRAZ
  • Osvrt i najava budućih aktivnosti u Šibeniku// Magdalena Makar, ODRAZ

Tijekom susreta, sudionici mogu razmijeniti ideje i iskustva međusobno, ali i s predstavnicima Grada Šibenika te Gradskog parkinga.

Susret s građanima “Dijalog o inovacijama i prometno-prostornim poboljšanjima u Šibeniku ” organiziraju Grad Šibenik i ODRAZ – Održivi razvoj zajednice u okviru projekta SPINE – pametne inicijative u javnom prijevozu za klimatski neutralne gradove u Europi. Cilj projekta je ubrzati napredak prema klimatskoj neutralnosti integriranjem sustava javnog prijevoza s novim uslugama mobilnosti, shemama dijeljenja, aktivnim načinima prijevoza i mikromobilnošću. Neizostavan dio ovog procesa su građani svih uključenih gradova kako bi rješenja bila u skladu s njihovim potrebama i kako bi doprinijeli boljem javnom prijevozu u svojim gradovima. Sustav javnog gradskog prijevoza neophodan je dio slagalice klimatske tranzicije, a ovim projektom želi se stvoriti učinkovitiji, održiviji, otporniji i inkluzivniji sustav javnog prijevoza.

PRIJAVA
Prijaviti se možete OVDJE
Rok za prijavu: 7. svibnja 2024.

Program događanja možete pronaći OVDJE.

#SPINE #Livinglab #Šibenik #BuŠ #inovacije

INFORMACIJE AUTOBUSNOG KOLODVORA

060 368 368

PRIJEVOZ ROBE U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

091 120 1026

Obavijesti i informacije

NAJNOVIJE VIJESTI

Copyright © 2007 - 2024   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja