EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

  14.09.2022, 10:10h
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

U srijedu, 21. rujna, Europski tjedan mobilnosti posebno će se obilježiti u Šibeniku te će se na Poljani organizirati dvosatni program, koji će trajati od 10 do 12 sati, a bit će namijenjen djeci iz šibenskih vrtića, osnovnih škola te ostalim prolaznicima na Poljani.

Maskota Paško provjerit će s djecom kakav je novi autobus koji će biti parkiran pored Poljane, a djelatnici Policijske uprave Šibensko-kninske provest će edukativnu radionicu na temu sigurnosti o prometu.

 

Naglasak će biti na novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno policijski službenik će se osvrnuti na nova pravila o električnim romobilima. Također, građanima će se dodatno pojasniti novi sustav javnog gradskog prijevoza, a za vrijeme trajanja programa bit će omogućena besplatna vožnja električnim biciklima te električnim romobilima u svrhu promocije prijevoza koji ne zagađuje zrak.

 

Podsjetimo, novi niskopodni autobusi, digitalizirana stajališta te aplikacija, financirani su iz projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ u sklopu kojeg je, podsjećamo, još ranije sagrađena i podzemna garaža i logistički centar na Poljani.

 

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ operativno provodi Gradski parking d.o.o. u suradnji s Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

INFORMACIJE AUTOBUSNOG KOLODVORA

060 368 368

PRIJEVOZ ROBE U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

091 120 1026

Obavijesti i informacije

NAJNOVIJE VIJESTI

Copyright © 2007 - 2022   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja